top of page

 EVANGELISCHE
 KERK AALST

 HET KRUISPUNT 

Ben jij Marta of Maria

Toen ze verder trokken ging hij een dorp in, waar hij gastvrij werd ontvangen door een vrouw die Marta heette. 39 Haar zuster, Maria, ging aan de voeten van de Heer zitten en luisterde naar zijn woorden. 40 Maar Marta werd helemaal in beslag genomen door de zorg voor haar gasten. Ze ging naar Jezus toe en zei: ‘Heer, kan het u niet schelen dat mijn zuster mij al het werk alleen laat doen? Zeg tegen haar dat ze mij moet helpen.’ 41 De Heer zei tegen haar: ‘Marta, Marta, je bent zo bezorgd en je maakt je veel te druk. 42 Er is maar één ding noodzakelijk. Maria heeft het beste deel gekozen, en dat zal haar niet worden ontnomen.’ Luc 10: 38-42

We zijn vaak heel druk bezig met van alles en nog wat: werk, hobby’s, familie, vrienden,… Maar hebben we ook nog tijd voor God? Nemen we de tijd om met God bezig te zijn? Dan zouden we nog kunnen zeggen dat we God dienen in de kerk en daarbuiten. En dat is toch goed om de Heer te dienen? Dat is ook wat Marta dacht: “Ik wil de Heer dienen en Hem een fijne tijd geven.” Maar voor de Heer was er iets dat nog belangrijker was, namelijk wat Maria deed. Zij ging bij de Heer zitten en luisteren naar wat Hij te vertellen had. Zij had het beste deel gekozen.

Wie ben jij? Marta, die steeds aan het rondhollen is en de Heer wil plezieren door enkel te dienen of Maria, die ook de tijd neemt om stil te worden en bij de Heer te gaan zitten en naar Hem te luisteren?
16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Elke zondag, samenkomst om 10u.

Klik hier voor de livestream

bottom of page